känns som om våren är på väg :D

vaknade av solsken imorse, och det kan ju verkligen få en att njuta av livet. upp och på med kläderna för att ta en skogspromenad med hundarna ute i vårsolen. Pixel verkligen njuter av solen, är han inomhus så ligegr han och solar på där solen skiner in genom fönstrena. senare satt matte ute läste en skolbok medan Pixel lekte med ett tuggben i den glittrande snön. sen gick vi in eftersom "tråk matte" (snligt Pixel) var tvungen att skriva lite på datorn. på eftermiddagen gick vi ut och körde lite frittfölj och platsliggning. vi testade även att köra språngmarsch, och det gick faktiskt bra. lite skutt efter ett tag men då saktade vi ner lite på tempot bara.
nu ska matte ladda inför kvällens teoripass på hundkursen. ska bli späänade att få träffa alla nya deltagare.

längesen nu-...

slarv maja som sa att hon skulle blogga lite var dag.. ja ser hur det gick. en månad mellan varje inlägg :P hehe. men men. vad har vi då gjort sen sist. jobbat på med stadga i stanna positioner, det går framåt. sen har vi tragglat på med rulla runt till skolan och lite andra små cirkuskonster. vi har börjat jobba upp balansen inför agilityträningen. det går bra. var på promenad i dag i almunge och vi (Pixel) klättrade på stenar och fallna träd och enstaka plankor och han har riktigt bra koll på baktassarna nu. han börjar acceptera bilåkningen nu och verkar inte längre lika illamående. han är lugnare mot andra hundar, oftast, ibland kan det ju vara kul att spela balla allan tycker lilla plutten min. vi har även börjat träna lösträning, han har då lina på sig hela tiden för att jag ska kunna stoppa honom när det kommer folk/vilt. det går riktigt bra och ordet stanna verkar ha satt sig ordentligt. lägger till lite bilder från dagens promenad. och sen hur han ligger och sover i soffan men huvudet i mattes knä när hon skjunker in i skolboken.





SOFFPOTATISEN PIXEL POJKEN

avslutning och korvgrillning =)

vart tar all tid vägen?! känns som om jag aldrig hinner sätta mig ner och skriva vad som händer med pixels utveckling. idag var vi på avslutning på unghundskursen. vi hade tränat in en cirkuskonst ; sitta vackert och rulla runt. resten av träningen på denna avslutning bestod av inkallning mellan hundar och ägare och fotgående mellan hund+ägare, Pixel klarar detta galant, ju mer störning desto mer koncentrerar han sig. sen körde vi sitt stanna kvar och han sitter kvar bra (så länge ingen annan reser sig) men vi har inte tränat så mycket på störning så det ska vi lägga in mer och mer nu. han skällde inget alls nu den sista gången vilket jag är helt överlycklig över =). efter en lyckad kurs åkte vi hem till jens och sedan blev det en promenad med korvgrillning vid sjön. Pixel lekte med pinnar undertiden hans matte och jens samt några vänner satt och grillade * enligt Pixel* tråkiga pinnar.

lite fler nyheter:

Pixel klarar av att gå fint bland bilar mycket bättre nu, när det kommer två stora lastbilar elelr något annat som låter mycket på vägen kan man se att han reagerar lite med rädsla men annars är det riktigt ok.

Pixel hittar nästintill in själv till utgångsposition i fotgående

Pixel har en väldigt bra av och på knapp

Pixel börjar förstå ordet stanna kvar i alla positioner

Pixel är en helt underbar och gosig vän när matte har sina dåliga dagar

Pixel kan rulla runt och sitta vackert

Ett tack till min finaste Jens också, älskar dej!

RSS 2.0