Det blir inte mycket skrivet nu för tiden,,

Ja vart ska man börja, allt knallar på i vanlig takt, vardagsproblemen löser av varandra är det inte snöskottning så är det jobb och igår pajade bilen på det med. Kul :S.

Jossan o jag tränar på agility o lydnad och jag märkte till min förvåning att det nog inte handlar om att jag spänner mej på träningstävlingar utan Jossan stör sig på tävlingsledaren, tror de beror på att hon e så mån om att lyda alla o undrar vad hon ska göra för nått på kommandot: Höger om marsch. Ett konstigt kommando, men som hon egentligen ska ignorera så vi tränar på med kommendering.

Mamma o pappa ligger just nu på playan och äter färsk frukt och pimplar goda fräscha drinkar (lite avis) ,

Nu väntar skottning och sedan en stunds vila för att sen åka till knivsta på möte, passar nog på att träna lite me Jossi där innan också :D

snart helg igen,,

Usch vad tiden rullar på snabbt, tyckte nyss det var sommar och nu är den nytt år och snart kommer den härliga våren till oss. idag har jag vart ute med hundarna och åkt skidor. Skönt när det inte är alltför kallt. Nu ligger dom som två döda sillar vid mina fötter, eller Jossan ligge rsom vanligt i stolen bredvid mig =) , härliga Jossan. Snart ska jag ta och koka ihop en soppa till lunch för att sedan byta om och fara till jobbet. Efter jobbet åker jag i Jossan direkt iväg till Olandstraktens bk för lite lydnadstäning med Alunda vännerna =). Träningen går framåt fort och som det ser ut just nu ska jag och Jossan debutera i lydnadsklass 1 i april. Kul =). Apporteringen börjar sitta fint och nu är det mest snabba lägganden, uthållighet i friaföljet och ingångar vid inkallning som måste slipas lite. Sen har vi platsliggningen som vi inte tränat allt för mycket på men det ska nog inte vara så stora problem för henne. Hon är så lätt att ha och göra med så hon gör oftast som man säger. Men ikväll ska jag se vart vi ligger i tid på platsliggning, fram till nu har jag mest fokuserat på hur hon ska ligga, men huvudet ner.

Nu ska jag lägga mig framför teven en stund o kika på film fram till jobbet.


Kram från Emelie och de fyrbenta

Årets tävlingar och höjdpunkter =)

Ja det är inte lätt att få till lediga dagar till tävling och träning när man jobbar både helg och kväll men vi ska nog ordna till det till det bästa denna tävlingssäsong. Det första vi ser fram emot är våran agilitykurs som är specialinriktad på kontaktfält som kommer sätta igång nu i februari sen ska vi även försöka anmäla oss till en fortsättningskurs i vallning, Jossan kan mer än så men det är mest för min skull vi går den. Sen kommer vi till härliga maj då mycket står på schemat, först agilitykurs för Jenny Damm och sedan kennelträff hos Finnbogården med instruköterer som bla Sven Sognevik. Andra valpköpare som kommer dit är Kent Svartberg Veronica Bache och Jenny Damm. En mycket trevlig helg med mycket goa människor och hundprat. Sen står Agility och LydnadsSM 2010 på schemat då jag och några vänner hyrt stuga och bara ska mysa och ha trevligt tillsammans med våra hundar och kolla på alla duktiga ekipage som ställer upp i SM. Sedan blir det agilitytävling i Alunda på Olandstraktens Bk och sen ska vi även fara upp till Fagersta på 3 dagars tävning i agility. =) Men som sagt var så hoppas jag på att jag får godkänd semester under dessa perioder. Men man kan ju alltid hålla tummarna. Mitt upp i allt detta så har vi även i tankarna att starta lydnadsklass 1 då Jossan börjar få grym attityd i friaföljet =) , sen följer en utvärdering av året och alla nya framgångar och förmodligen några motgångar :D men såna är bra att få ibland som push att man ska träna mer. Valpplanerna har hamnat lite åt sidan då jag kanske mest ska ägna sommaren åt Jossan men till hösten kommer det finnas mer tid till utökning av flocken.


Kram i kylan från en alltid glad och redo Josephine med inte allför pigg Emelie (förkyld och borttappad röst:P)

Nytt år och absolut inget nyårslöfte

Japp då vaknade man upp efter nyårsaftonkvällen, lika pigg som alltid :P , var hemma hos Matilda och Malin var också där. Riktigt trevligt. Mycket gott, dricka och spelande blev det.

Men hur kommer då  2010 att bli? Planerna är väl att starta upp Jossan i lydnadsklass 1 med ett försa pris, jaga pinnar i agility klass 1 och självklart lära mig mer om vallning och utöka min flock med en liten bc.

snön dn bara öser ner så vi ska väl ta på oss lite kläder här hemma och gå ut och skotta lite, sen ska Jossan få dra in några pulkor med ved. Så söt när hon drar den.


hej hopp

RSS 2.0