låång dag

åkte vid åtta imorse och kom hem vid åtta på kvällen. Pappa har fått varit hundvakt idag så ingen träning har det blivit. har jobbat på hunddagis hela dagen och snabbt iväg efteråt för att hålla ett spinningpass. Nu är matte helt trött och lilla goa Pixel tar tillfället iakt och gosar ner sig i soffan bredvid matte. Mer träning imorgon =)

Kram från oss

unghundskurs gång 5

i måndags var vi som sagt på klubben för årsmöte av hundungdom. jag och pixel tog tillfället i akt och passade på att träna lite innan. vi körde lite fotgående, men han verkade något okoncenrterad idag så vi körde endast jätte korta stärckor och mest ingångar. sedan körde vi lite sitt och ligg stanna kvar samt tränade hoppteknik. vi körde även lite agility i den djupa snön :P . Roooligt att skutta och hoppa och sedan få kampa med matte, I love agility sa Pixel. sedan gick vi in och hade möte och då fick lillpojken ligga under bordet och slappa lite. sen gick vi ut och körde lite ligg och sitt stanna kvar i grupp.

men åter till dagens upplevelser; det var dags för näst sista gången på unghundskursen för mig och pixel. vi tog en vända i skogen med labbarna på morgonen innan vi åkte in till uppsala. när jag tog ut pixel så skällde han verkligen på allt han såg, ( en suck gick genom mig och jag målade upp en timmes skällande hund i huvudet) men så var icke fallet. när vi kom fram till kursen så drog Pixel på sig arbetskläderna och skällde istort sätt ingenting alls förrän lite i slutet, tror dock att han var lite trött i huvudet då så jag ursäktar honom för det. Vi körde med hundarna i långlina och jag hade honom på 3-4 meters lina hela tiden då han har svårt att lämna min sida, men när ledaren för kursen drog leksaker och tjoade lite sprang han ut och kollade läget så då tränade vi ordet stanna, vilket han reagerar väldigt bra på. han fryser till precis som jag vill ha det. =) duktig pojke. sedan körde vi lite inkallningar och stanna kvar övningar, gå fint i koppel och sen körde vi även övningar för att lära oss hundens på och av knapp. Pixel går igång fort som attan men slår av lika fort om jag ber om det. han kan även vara i full gång väldigt länge men han kna även slappa länge. denna övning har vi dock kört mycket på sedan valpstadiet då jag vill ha en hund som lätt slår på men även av när jag ber om det.
vi fick i läxa att lära in en cirkuskonst till nästa vecka och då jag redan lärt in rulla runt tänkte jag ta stå på bakbenen.

vi började med övningen stå på bakben redan nu på kvällen och det verkar som att vi nog ska klara av det tills på onsdag nästa vecka.

mycket text vart de :P

kram från oss


EN BILD PÅ MIN ALLTID ÄLSKADE DANA! i sommar ska du få börja tävla igen =)

pannkakskock - not in this life or ever

helgen har gått åt till att jobba och planera hundkurser. men idag så gick jag och hundarna våran vanliga lilla skogrunda på förmiddagen, efter lunch gick jag och pixel ut och körde lite rutan. vi har börjat lite smått med småskick till rutan. ikväll ska vi på årsmöte för knivsta hundungdom och jag hade tänkt åka ner lite tidigare till klubben för att köra lite lydnad med pixel innan. eftersom inget godis fanns hemma till pojken så tänkte jag att jag skulel slänga ihop några pannkakor, men som alla gånger tidigare blev det bara pannkaka av allt (visserligen bra eftersom det var målet) men det jag menar är att jag fick ingen pannkaka att vändas hel och ingen blev obränd. antingen blir som alldelless geggiga eller brända och dom går alltid sönder. tur att pixel så gärna käkar dom ändå =) tack gubben. hihi.

nu ska ja gå och diska lite och sen ska vi åka till jens en stund innan knivsta.

kram från oss

fredag

blir ganska långa mellanrum mellan mina blogg tillfällen, hade för avsikt att skriva varje dag från början. men jag känner att min ork tryter och det mesta känns helt meningslöst (tror ja måste ha vår och sommar snart för att må bra!)
men tillbaka till pixel, han växer och mår bra, busar och springer var dag. =) lite poesi. vi var på unghundskurs nr 4 i onsdags och jag åkte dit med spänning för att se om vår klicker träning hjälp mot skällandet, och till min förvåning så var han tyst hela träningspasset och så fort han såg dom andra hundarna eller kom i en sån situation att han brukar skälla tryckte han sig upp i utgångsposition och kollade upp på mig för belöning :D lillpojken. han skötte sig utmärkt hela passet, gjorde allt med 110% vilja. han börjar hitta utgångspositionen helt själv på endast kommando. stå, sitt ocg ligg sitter ganska bra, han behöver dock hjälp ibland med handtecken. vi har börjat träna stanna kvar i alla positioner vilket är tråkigt (enligt Pixel) mkt roligare att vara bredvid matte, men vi kämpar på. apporteringen har vi också börjat så smått med. inkallning (en rak) har vi inga problem med.

nu ska matte iväg och ha träning med en ägare med mopsvalp (väldigt gullig och charmig ras)

kram från oss :)




utmanade + unghundskurs 3

Vi har blivit utmanade av Malin och Laser:

"Gå in i mappen: Mina bilder på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera fem stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt de veta att de är utmanade."

En bild på mamma Dana och hennes valp Morran. morran är bara några dagar gammal och eftersom hon var ganska liten och ensam vid födseln så hjälpte vi henne att hålla värmen. Hon fick krypa in i en rullad pälspläd. =) Härlig bild.

 

jag och pixel har även vart på kurs igen, den 3:e omgången. han skötte sig lite bättre denna gång då jag har börjat klicka honom för varje gång han ser en hund och kollar upp på mig. jag ger honom ett val, han kan välja att där är en hund och den tänker ja minsann skälla på eller där är en hund och nu kollar jag upp på matte så klickar hon och ger mej en korv eller leksak. vi klarade kursen med endast 10 minuters skällande då dom andra hundarna busar upp sig och lillen inte får vara med och springa fram till dom, + att det kom 3 ryttare med hästar på sidan av rasthagen där vi tränar. men i det hela var jag väldigt nöjd med honom. han ger allt i övningarna och är så mån om att vara mig tillags. stanna kommadot börjar sitta ordentligt och han hittar ganska snabbt och spontant in till utgångspositionen. efter träningen stannade vi till hos Jens och tog en timmes skogspromenad, Pixel njuter verkligen när han får all uppmärksamhet utan att Dana och Morran är med. Sen åkte vi hem och slappade framför tv och käkade lite. hjälpte mamma och städa huset på kvällen medan pixel låg och tittade på =).

 

här är en liten bild på pixel när han ligger och kollar ner i en porlande bäck i den värmande februarisolen

 

kram från oss

 


skolhelg=)

i helgen har jag och pixel vart i skolan och passade samtidigt på att stadsträna lite igen. han fungerar väldigt bra i stadsmiljö =) . Vi har tränat mycket på sitt stanna kvar och att han ska hitta in i fotpositionen. idag var vi ute i solen och tränade lite och jag vart mäkta imponerad. han koncentrerade sig till max och kom in fint i fotgåendet. sitt stanna kvar fungerade också väldigt  bra. jag kan till och med gå runt honom eller stå bakom. sen testade vi även stå, som vi inte kört på länge nu, men han klarar av att ställa sig på enbart kommando från både ligg och sitt. riktigt kul. hans svåraste flytt är från ligg till sitt. men det tränar vi vidare på.  

nu ska matte ner och träna lite. 


kram från oss


 

unghundskurs gång 2

idag började vi med att ta en morgon promenad i skogen. Fick två anmälningar till till min valpkurs =) skojsigt. sen packade vi iordning lite godis och leksaker för att åka iväg till uppsala på kurs igen. väl framme gick vi till en annan rasthage så lillpojken fick springa av sig lite. sen körde vi lite kontaktövningar för att sedan ge oss av till vår träningsgrupp. det var många borta idag så vi var bara 3 ekipage av 7 där. men det var bra för Pixel då han lätt stressar upp sig. han började skälla lite och spralla sig men vi kämpade på och fick till ett sitt stanna kvar, och han följde mig riktigt fint när vi tränade gå fint vid sidan. sen körde vi en jaktinkallning (jag springer iväg medans någon håller i min hund) Pixel tände riktigt på det och sprang som en idiot efter mig. han tror att ja ska springa iväg och lämna honom ser det ut som :) . Men som sagt han var inte riktigt så lugn som ja vill, men det var bättre än förra gången så det blir nog bättre och bättre. Vi får ta det i hans takt och försöka träna i lugna miljöer med få hundar i början. vi måste få bukt med detta innan vi kan sätta igång med agilityträningen. han kommer aldrig klara av att se andra hundar hoppa och springa. men vi ska kämpa på.

kram från oss!

glittrande vacker snö

idag gick vi upp och käkade frukost och gjorde oss iordning för en långpromenad i den härliga februarisolen. vi gick först en runda i skogen och fortsatte ut på sjön. så himla vackert med solen som lyste på snön. Glittrade överallt =) , hundarna sprang och busade och jag och Jens njöt i solen. har tyvärr inga bilder från dagens äventyr men alla har nog sett gnistrande snö förut. på vägen hem körde jag lite sitt och ligg träning men Pixel samt ingångsövningar. han börjar hitta sin position riktigt bra nu. väl hemma blev det lunch och slapp tid för vovvarna. nu på eftermiddagen har vi fortsatt med sittstanna kvar övning, har börjat att gå och ställa mig bakom honom då jag vill att han ska sitta med stadga åt vilket håll jag än går. vi kör med en belöning framför som han får sitta och vänta på innan han får springa och ta. han hajade dirket att han skulle sitta still och vänta. =) . sen körde vi lite ingångar och kortasträckor med frittfölj. riktigt roligt att träna med honom då han ger allt. så vi får se hur det går imorrn på unghundskursen. hoppas på att han kan släppa dom andra lite mer och slappna av.

Pixel är nu ca 50 cm hög och väger runt 14 kg. Min lilla valp börjar nog bli stor =)


kram på er alla

träning med vännerna

idag gick vi upp och käkade frukost för att sedan packa lite grejs till träningspasset vid klubben. vi tränade tillsammans med Rose och hennes vovvar kellie och bianca, samt Tess med Lara. först körde jag och Pixel lite ingångar, för att han ska lära sig att hitta fotpositionen. sen körde vi lite hopp pch fotgående. sen fick han se på medans jag och Rose klurade lite på hur vi skulle få till hennes inkallning med ställande. sen fortsatte jag och pixel med lite passivitet, eller åtminstonde vara tyst när andra tränar och leker på planen. sen tog vi fram apportbocken och idag var han riktigt taggad på den och greppade den snyggt men han håller inte kvar så länge men de får vi träna mer på. sen körde vi lite sitt stanna kvar då vi har det i läxa på unghundskursen. Sen gick vi allihopa in i klubbstugan och fikade och pratade.
ikväll ska vi träna lite på rullarunt igen. försöka få upp farten lite. =)

Tack Rose och Tessan för en trevlig dag!

kram från Pixel och mig

RSS 2.0