plugg, plugg o åter plugg

Morgonen har spenderats framför dator med agilitytävlingsledare provet, dock inte allför svåra frågor med några var lite knepiga. Hoppas att jag får godkännt nu bara :P , Pixel ligger o värmer mina fötter o Jossan sitter på data stolen bredvid mig och ser fundersam ut, hon håller nog inte med om alla regler som gäller inom agilityn. Det där med kontaktfält och så är ju helt onödigt om man frågar henne, hon tycker att det viktigaste är farten och thats it! Sötaste Jossankossan =) , igår efter jobbet tog jag hundarna med mig till elljusspåret och sprang 2,5 km. Gick förvånandsvärt lätt. =) har nog vilat upp konditionen + att jag kännt mig mycket piggare och gladare de senaste dagarna, förutom igår på förmiddagen då men en dag hit eller dit får man väl stå ut med. Efter springturen däckade båda hundarna och jag tog och gjorde mej några riktigt smaskaiga kantarellmackor och la mig framför tv. Jossan är fortfarande lite trött idag. Hon sov som en stock hela natten, fick putta på henne i morse. Hon sprang nog lite längre då jag hade henne lös men kul var det sa båda hundarna. Pixel hade nog orkat en bit till, vilken kondition han har :P helt otroligt. Min lilla matatonpixel. Kommer bli en kanon vallhung av dej sen. Stackars får :P hihi.


Snart ska jag och hundarna åka och arbeta och sedan blir det agility och lite lydnadsträning på klubben samt fika med vännerna.

En liten bild på min Pixel som visat mycket vallning redan från valpstadiet. (Bilden är tagen med mobil så de e  inte av bästa kvalitet :P)











ännu en lördag

Idag har vi mest tagit det lungt, på eftermiddagen tog jag o Jens med mig Jossan, Pixel o Dana  ut i skogen för att träna. La korvspår till alla hundarna, för att få ner farten på BCna och få upp motivationen hos Dana. Det gick väldigt bra för Dana, Pixel gjorde ungefär som vanligt fullfart framåt och struntar i godisarna i spåret och äter endast upp godisbelöningen i slutet. Får nog lägga in föremål som belöning i spåret till honom. Jossan flamsade mest runt men spårade fint korta sträckor.
Sedan fick Jossan testa några lätta Sökskick, Jens fick sitta som figge ute i skogen med kamplek som belöning. Bra drive ut och huvudet högt. Jossan verkade gilla denna övning. Blev lite tveksam då jag inte lät henne få någon syn retning innan men vi testade en gång till och då gick det. Kul.

Sedan blev det spring o bus i skogen innan jag skulle lämna av hundarna hos mamma då jag skulle ut med tjejerna o ta några drinkar i uppsala.
Härligt fina drinkar, tummen upp för hotell gillet! Goda va de oxå. Sedan bar det av till Etage för lite mer dricka o kareoke. En mycket lyckad o trevlig kväll.

Idag har vi endast tagit det lungt o slappat en tur i skogen för att rusa av alla hundarna blev det dock på eftermiddagen.

Nu är det mys o filmtajm som gäller innan det blir läggdags


Hej hopp på er alla!

Ny vecka o mera träning :D

Har tränat en del sen sist. I söndags var jag, Pixel o Jossan i Alunda och tränade med Matilda o Eboni och två till små sötingar. Jätte skoj. Jossan är så kul att träna, lyser glädje om henne. Hon har dock lite svårt att fokusera på något annat än mig, lite svårt att få henne att dra mot konor :P , Pixel får köra det han kan o mycket slalom, då det är hans favorit. =) , rutan är också ett av hans paradnummer. Igår var det KM för ungdomarna på Knivsta Bk , jag och Jossan ställde upp i allmänlydnadsklassen då vi inte riktigt är klara för klass 1 ännu. Hon var väldigt fokuserad innan vi gick in på planen o följde med bra i stegförflyttningarna och fotgåendet. Men när jag gick in på planen så vart Jossan lite fundersam o sjönk lite, drog i kopplet när vi skulle gå slalom mellan konor (nu efteråt kom jag på att det kan ha vart för att vi gick i riktning mot agilityplanen o hon kan ha sett hindrena (helt omäjligt för Jossan att motstå agilitybanan, det är det roligaste hon vet, hon älskar det som labradorer älskar mat. Här kommer vårat resultat samt kommentarer från domaren(mina kommentarer är skrivna i kursivstil):

Gå i koppel:                         7 Extra hjälper
Läggande från stillastående:  9 hand (klantigt av mig, då hon inte behöver hjälp)
Inkallning:                           9 hjälp vid ingång (hon tappade helt fokus, kommer alltid in fint annars)
Hopp över hinder:                 9 lite bråttom (Sötaste Jossan, älskar att hoppa. Måste träna att inte hoppa över allt) Sitta kvar:                           10
Helhetsintryck:                     9 

Vi kom 4 av 5 startande. Jag är nöjd, då jag bara skulle testa henne i tävlingssammanhang för att veta var jag har henne. Sen tränade vi lite agility som belöning efteråt.

Idag var båda mina hjärtan med mig till jobbet och efteråt åkte vi till apoteket i knivsta samt till brukshundklubben. Lite agilityträning även idag. Jossan får tragla på med hennes kontaktfält samt ingång i slalom + att gå ut längre från mig för att ta hinder längre bort. Pixel tränar sina kontaktfält samt hinderkombinationer. Det går framåt för båda två. =) Kamptokiga som få :)

Sen gjorde vi ett samtal till Jossans ägare Bettan, då jag berättade att jag fastnat för Jossan och jätte gärna läter henne bo kvar hos mig, vi ska dit i helgen o hämta hennes papper så vi kan börja planera och anmäla oss till tävlingar framöver. Ser fram emot ett lyckat tävlingsår 2010 :D ,

Just nu ligger Jossan ihopkrupen i datastolen bredvid mig. Sötnosen =) , vi har precis grejat i köket med en pumpa som vi ska ställa på vår trappa hemma. Mysigt i höstmörkret.

Hej hopp på er alla!



Jossan

Här kommer lite bilder på sötaste o goaste Jossan (Finnbogårdens Josephine):



Första bilden är på Jossan o bruksstegen. Hon bara älskar den o ibland går det lite för fort så man snubblar. =) Sen är det lite fotpositioner o sötbilder. Alla Bilder är tagna av min alltid älskade o bästa vän Theresé Ledin.


Njut,,














TACK BETTAN FÖR ATT DU GETT MIG MÖJLIGHETEN ATT FÅ LÄRA KÄNNA JOSSAN!

Oj vad jag är dålig på att blogga :P

Ja,, var börjar man. Mycket har hänt sedan sist så allt kan jag nog inte skriva. Men några små viktiga saker kan jag nog få ned. Jag och Pixel har börjat o snart avslutat våran förberedande vallkurs, det har gått sisådär. Men tänd är han iaf (ÖVERtänd :P) , nu sist så lyssnade han relativt bra på mig men han har en tendens att gå in i sig själv o köra sitt eget race me fåren. Men vi jobbar på. Sen har jag blivit en träningskompis rikare på köpet, Matilda med sin lilla Eboni, härligt glad o positiv tjej. Tack för allt o vi ses i helgen på lydnad o agility planen ;) . Sen har lyckopillret Jossan flyttat in hos mig, har henne på prov då jag eventuellt ska ta henne som omplacering. Hon ser allt med lycka o dagarna är fulla med nya små äventyr för henne. Hon verkligen älskar att köra agility o lydnaden verkar lika kul den. Hon fungerar bra med alla mina fyrbenta vänner, bara hon får ha sitt space. Klicker träningen verkar vara hennes grej med då hon verkligen lyser upp när jag tar fram den. Hon är dock ny inom klickervärlden än men hon ska nog bli bäst :D.

Bilder på Jossan o hennes äventyr kommer inom kort, och jag lovar att alla ni som kommer kolla på dem kommer få ett leende på läpparna. Går inte att vara arg länge på den damen inte.

Här kommer lite bilder på min älskade lilla vän Pixel, som snart ska flytta från mej.. Han vill o behöver få valla mer än jag kan erbjuda honom o då har jag efter många sömnlösa nätter kommit fram till att placera om honom. Men han finns föralltid i mitt hjärta.





















RSS 2.0