Ett gott skratt förlänger livet

Ni kanske inte tok skrattar men nått kort kanske får er att dra lite på mungipan. Titta och njut på hur fina bilder man kan få på våra fyrbenta vänner. Bilderna är på: Dana, Wilma, Morran, Pixel och Jossan




Kram från Jossan o mej så länge!

Hundvakt till Windann's Cima


Trevlig helg med fyrbent sällskap=), Cima har varit på besök över helgen och det har gått alldelless utmärkt. Cima är nog den som vart lyckligast, tänk att få tillbringa en hel helg med sin största idol! JOSSAN!!! Hon försöker hela tiden få igång Jossan till lek och när hon inte gör det ägnar hon all sin tid åt att kolla på vad Jossan hittar på för tokideér. Ni som träffat och känner Jossan vet ju hur rolig hon kan vara. Kan till och med komma på mej själv att bara sitta och titta och förundras över denna hund. Så mycket tankar och påhitt. Vi har haft mycket snö, till hundarnas glädje, kul att få vara med ute och hoppa i djupsnön och klättra på snöhögar. Nedan kommer massa bilder från helgen. En dag hade vi -25 grader, då blev det täcken på för hela slanten. Burr så kallt. Idag svängde jag in till Ikea (bara 4,5 mil) :P hehe. och köpte två lådor som jag ska fortsätta träna Jossans kontaktfält med. Ska köra lite nu innan det blir ett spinning pass för mej. Man måste ju hålla igång lite, annars har man inte den blekaste att hinna med Jossan på planen i sommar. 


Tok Jossan                                  Sötaste Cima







Snömonster =) Cima längst bak                            Cima







Full fart på promenad, Jossan först                   Jossan med stå öron =)       Cima




hej svejs :D















snart mars,,

Livet knallar på, Jossan är så otroligt söt o go att ha i sitt liv! Tack Bettan för att jag fått låna henne. Du är guld värd! I helgen kommer även Bettans andra hund Cima hit. Bara roligt att vara hundvakt, har saknat att ha två monster här hemma sen Pixel fick somna in. Måste bara berätta att han hälsade på mig i natt i mina drömmar. Han ville visa att han faktiskt blivit lyckligare i himlen och hade det bra tror jag.

Igår var jag och Jossan på kontaktfältsträning "Lådan" för Eva Karlsson, jätte kul :D, vi är bara tre stycken i kursen så man hinner gå igenom mycket. Då Jossan löper fick vi träna lite sist, kändes lite dumt att störa de andra men dom hade sagt att det var okej så det var väldigt snällt att Jossan fick testa också. Nu har vi mycket att träna på till nästa gång. Tror vi kommer klara läxan galant.. Dock har vi problem med ett moment som såklart också var läxa :P att inte stirra på leksaken i handen, utan att hon ska bjuda på annat beteende för att få leka. Vi får se hur det går. Ska börja träna på det ikväll.
Idag har jag, Jossan o Dana vart ute på en liten skidtur. Dom e så otroligt lätta att ha med sig är man åker skidor. Då jag är helt värdelös på att hålla balansen emellanåt + att jag inte kan stanna eller svänga så har dom snabbt lärt sig att när matte låter panikslagen och säger "tuttut" är det bara att kliva åt sidan för hon har ingen koll alls då. :D mina små älsklingar.

Nu ska ja byta om och åka till arbetet för att sedan vara grymt laddad för "artighetsläxan", som Eva kallar den, (läxan jag nämnde ovan)

Kram på er alla!







Min Pixel o Jossan Ni kommer för alltid finnas i mitt hjärta!





nu räcker det med snö,

Nu vill jag inte ha mer snö, bar mark och mer träning är vad jag önskar, Jossan och Dana fick följa med till jobbet igår för lite miljöträning. Många nya hundmöten blev det och även Jossan klarade det galant, dock med lite stöd från mej i början. Sen åkte vi till Knivsta och tränade lite platsliggnig, vilket bara går bättre och bättre. Hon ligger med huvudet platt i marken snart hela tiden i klass 1. Vi ska bara träna på nedläggandet i starten, hon har en tendens att åla sig fram en dm när jag säger plats (vilket betyder lägg ner huvudet och ligg kvar så tills jag säger något annat). Sen körde vi lite fotgående med möte av annat ekipage samt fotgående med slalom runt andra ekipage. Gick faktiskt rätt bra, hon tappade koncentrationen nägra gånger men det var som sagt var första gången vi två gjorde den övningen. Sen var vi lika trötta alla tre när vi kom hem men Jossan var nog tröttast för hon däckade direkt på vardagsrumsgolvet. Sötnosen.

Medan Jossan drömmer om agility är min högsta dröm att skaffa ett litet torp i skogen med lite mark som man kan skaffa lite får på. Men här om veckan kläckte chefen ur sig att hon skulle skaffa lite får till jobbet som skulle beta av gräset i hundrasthagen under sommar tid som jag gärna kunde få träna vallning på. =) sugen man blev, en liten bonus så där på jobbet.

Jossan går framåt i både agility o lydnad men eftersom det är typ en meter snö så är det svårt att träna agility här hemma. Vi körde lite slalom idag mest för att Jossan bara älskar det, det var en fördel med djup snö så det inte gick för fort för Jossan fick verkligen tänka att det är genom varje port men ska. =)

Debuten i lydnad blir förhoppningsvis i april annars spar jag den till i höst och satsar järnet på agilityn i vår o sommar. Målet med första tävlingen är att få 10 poäng i platsliggning och apportering samt en klockren ingång på inkallningen.

Debuten i agility blir i maj officiellt, inoff blir det i april. Sen blir det kurs för Jenny Damm och kenneläger i slutet av maj och lite fler tävlingar under sommaren. Ser framemot tre-dagars tävling i klass 1 i juli Smedjebacken, då har Jossans uppfödare sagt att vi får bo hos henne. Snällaste Maria =)


Nu blir det slappa framför tvn o kanske lite klicker träning med tassar i lådan för Jossan innan jobbet.

Kram från oss

RSS 2.0