lördag igen då

jobbade natt fredag till lördag, så då fick mamma o pappa vara hundvakt till lillen. när jag hade sovit klart en liten stund på lördag förmiddag åkte jag mamma och pixel hem till några släktingar på kalas. Vi grillade korv och fikade utomhus i solen =) mysigt. Pixel roade sig under tiden med att leka med taxen Beppe (som inte var lika engagerad i leken då det fanns korv att tigga). Så min lilla påhittiga vän Pixel traska då iväg på eget äventyr, åkern bredvid. när jag ropade på honom kom han och var inte lika ren o fin som innan han kilade iväg. Rullad i nått vädligt äckligt med världens stank. Så det blev badet hos min moster innan vi kunde åka hem. sen har vi mest tagit det lungt på kvällen. Matte lite trött efetr jobbet och Pixel trött efter kalaset. Imorgon bär det av till klubben för lydnadsträning och lite lek bland agilityhindrena. vill inte börja för mycket med det då det är isigt och snöigt på planen.

snart ska jag och Pixel gå och gosa ner oss i sängen.


 

trött efter dagen..

nu e både matte o hund trötta i skallen efter dagens träningspass på unghundkurser. eftersom jag inte hade vart i den delen av uppsala där kurser skulel hållas förut så åkte vi i god tid. väl framme parkerade vi på en liten parkeringsplats bredvid vägen. Pixel var otroligt lugn idag när vi åkte bil och låg inte alls och flämtade och smackade med munnen som han brukar (skönt) . vi gick ur bilen och in e en liten dunge för att rasta av lillpojken. det roliga med honom är att trots att vi bor på landet så fungerar det så himla bra när vi e i stan. han struntar i människor, cyklar, barnvagnar, ja allt som vi möter och bara ägnar sig åt mej. sen bilarna som vi möts av eller blir omkörda av bryr han sig heller inte om. skönt =) , sen till kaoset :P , vi var 6 st totalt på kurser och Pixel tyckte att alla var riktigt läskiga och alla behövde få sig en lång utskällning. så så gick det på vär första kurs :( , men han lyssnade iallafall på mina kommandon och gjorde det lilla jag bad honom om. Vi kämpade mest med att vara lugna och inte skälla på alla andra. men som sagt, det blir förhoppningsvis bättre nästa gång. Inget svår tkan ju funka utan träning. men vi traglar på. mer rapport kommer senare.

hejsvejs :D

hej igen då =)

det har blivit ett litet glapp sen jag skrev sist, pga att allt varit så stresseigt på senaste, sen har jag vart sjuk oxå. men vi har gnatat på med träningen lite då och då. och rulla runt övningen går faktiskt framåt, har börjat att belöna med kampleksak eller bollkast när han kommit runt helt för att få en snabbare dragning till att vilja runt. sen har han börjat kommer på vart han ska sitta vid fotposition och sätter sig nästan själv och rättar till rumpan rätt. han klarar höger sväng i fotgående väldigt bra och vi testade även vänstersvängen idag. men vi körde en vänstersväng på stället och inte under gång. det klarade han riktigt bra faktiskt, han förstog att det var rumpan han skulle röra på och inte hela sig själv. sen fortsätter vi med lite stå, sitt, ligg träning samt stanna kvar i dessa positioner.
vi har också, för att få lite coaching och träning med andra hundar och störning på andra platser anmält oss till en unghundskurs som börjar imorgon. Vi skriver resultat om morgondagen imorrn. bilträningen kör vi vidare med och eftersom lillplutten även tycker att det är jobbigt att åka bil så tränar vi även på detta i små sekvenser.

här kommer en lite bild på när lilla Bubben (som han kallas vid gosstunder) står fint.

TACK CIMA OCH STEF FÖR DENNA LILLA STJÄRNA!




Jobbigt men lärorikt

ja , nu har lille pixel fått för sig att bilar är livsfarliga :S jobbigt. men vi får se det som en liten utmaning som vi ska försöka lösa tillsammans han och jag. vi började idag. gick på en åker ganska långt från vägen och kampade och letade ostbitar på marken. efter ett tag struntade han i bilarna som lät då. sen lekte vi och kampade på en parkering med bara stillastående bilar (dom går bra, så de e nog farten bilarna kommer med och ljudet som han e rädd för) sen gick vi lite närmare vägen nästan på trottoaren en jätte kort bit och busade lite, den  här träningen fick räcka för idag och vi får fortsätta jobba med detta.

återkommer om hur det går. förutom detta är han en fantastisk liten kille med massa go i :) , leker helst med matte och hittar han en leksak kommer han med den till mej för att vi ska leka tillsammans.

kram

flygande pixel =)

igår kväll var vi på brukshundklubben på ungdomsmöte och när vi väl var där så smög jag och pixel ut på agilityplanen efteråt. till en början tyckte pixel att de va riktigt läskigt med alla monster som stog utsprida på planen och skällde ut dom lite. men när jag väl tänt lampan (det var kolsvart ute) så uptäckte han att de va ju massa skojsiga hopphinder och inte spöken. o hej o hå vad han flög över hindrena tillomed dääcket flög han igenom. riktigt roligt att se hans fart över hindrena. nu väntar vi bara tills våren kommer så fler hinder kommer ut på planen och vi kan ställa upp vår egen plan här hemma.

ser fram emot en skojig agilityhund, =)

kram från oss

vill bara hälsa tessan om hon läser detta, håller tummarna för både Zilla och Lara., :)

måndags plugg

idag har jag suttit framför datorn och ringt runt till massa rasklubbar, håller på att skriva olika raspresentationer, pixel har legat och värmt mina fötter under tiden :) , på förmiddagen var jag, pixel, dana och morran ut i skogen på en liten promenix för att sedan gå hem och ligga stilla under datan igen. sen gick jag och pixel ut och körde lite påochav knapps övningar, sitta uppbunden i koppel (vilket han inte alls gillar) men det är bara att träna. men efte ren studns träning med uppbundenhet så verkade han förstå att om ja bara tar det lungt så kommer det en liten frolicbit in i min mun :D mums sa pixel. sen körde vi lite rullarunt och sitta i fotposition. vi passade även på att köra lite gå fint i koppel träning. sen gick vi in igen och satte oss vid datorn. och på den vägen är det =) , men snart ska vi ut och busa lite i snön.

kram från oss!
bifogar en bild på när lilla morran visade att hon kunde springa fort även som valp :)






helg.

i helgen har vi inte hunnit träna så mycket då jag har varit borta, men idag tog jag med mig pixel och Dana på en väldigt lång skogspromenad, vi gick en bit på upplandsleden. jätte mycigt då det inte var så himla kallt. men lillemannen blev helt slut så han ligger och sover än. när han blir lite piggare senare ikväll ska vi träna lite fotposition och rullarunt. =)

skriver mer imorgon, matte är nämligen också lite trött.

en helt vanlig fredag

vaknade och solen sken :) mys, men kallt va de. pluggade på förmiddagen sen blev det en lång skogspromenad me vovvarna. väl hemma käka jag o pixel lunch sen på blev det filmtajm =) , sen måste jag bara skriva och berätta om Pixels och min cirkuskonst som vi ska ha gjort klart till skolan till i mars. Vi fick konsten rullarunt. skojsigt då jag aldrig tidigare lärt mina hundar det tricket. men vi började med att lära in klick och det gick väldigt fort och pixel verkligen älskar det sättet att jobba. på bara två dagar har vi gått från att behöva klicka för varje liten rörelse tills ett rullande (ca 20 klick de första gångerna) till idag då vi endast behöver 3 klick. :D så himla roligt att se när dom fattar att dom gör rätt. har filmat denna övning och kommer lägga in den senare som ett inlägg. men nu ska ja försöka städa lite i mitt rum.

hejsvejs från oss

en dröm blir sann :)

Började träna lydnad och agility med min labbe Dana men ville nu ha någon ras med lite mer motor i, så jag funderade länge och fastnade lite för vallning. det blir ett sånt samspel mellan förare och hund. så då blev valet border collie. satt och kollade efter lite kullar som skulle vara leverans klara hösten 2008. hittade valpar hos kenneln kelliegården och kontaktade dem. det hela slutade med att jag fick en liten sötnos därifrån. jag tog flyget ner och hämtade min lilla valp som hette kelligårdens Ben, men hemma heter han Pixel. Vi tog flyget hem och det gick alldeles utmärkt, han sov nästan hela vägen. Väl hemma fick han hälsa på Labradorerna Dana och Morran. Allt gick bra och på den resan är det. Igår fyllde han 5 månader och vi har haft en underbar tid tillsammans. Nu ser vi med gläjde fram emot ett träningsår som senare ska leda till tävlingar.  här är några bilder från första dagen samt flygresan hem.

hejsvejs från oss!





Hej allihopa :)

jag och Pixel hälsar er välkomna till våran första blogg. här kommer ni kunna läsa om vad vi hittar på om dagarna och lite annat. Idag har jag, Pixel och våra familjemedlemmar Dana & Morran vart ute på en skogspromenad i en timme. Mycket trevligt och solen sken. Vi längtar till våren.
Sen hemma blev det lite lunch till mig och Pixel. Sen var det dags att plugga medans hundarna tog en tupplur. på efter middagen gick jag och Pixel ut och tränade lite lydnad, tränade av & på knapp, vilket han är riktigt duktig på. Han tänder snabbt och ordentligt på leksaken och kampar gärna men när jag avbryter blir han coollugn och sätter sig ner och väntar. efter det körde vi lite Usväng och försökte gå lite fot, han är väldigt följsam och gör det mesta för både godis och leksak. sen tog vi tag i sitt stanna kvar övningen och det går framåt. den här övningen tränar vi med klicker och på bara några få tillfällen har vi kommit till att jag kan gå tre stora steg bakåt eller åt sidan och vända ryggen till och han sitter kvar. jag klickar endast för dom sittande positionerna där han sitter rak i ryggen och inte hukar sig (vanligt hos border collies), det verkar än så länge funka bra. sen körde vi lite inkallningsord, men efet som jag var själv och tränade och han inte kan sitta kvar så slängde jag iväg en leksak som han sprang efter och ropade sedan in honom. sen körde vi lite tasskontroll då han skulle gå på en stege som jag lagt ner, han ska ha sån kontroll att han inte slår i med tassarna i dom liggande pinnarna. sen körde vi lite på och avknapp som avslutning. Nu ligger pojken och sover på mina fötter.
Vill bara säga tack till Kelligårdens kennel, som gett mig denna lilla gudagåva. Han hjälper mig i min utbildning till hundinstruktör och jag ska hjälpa honom genom hans svårigheter, än så länge är det inga, men så fort dom kommer så ska ja stå vid hans sida och hjälpa honom.
här kommer lite bilder på min nya lilla stjärna. jag lägger även till en bild på min fina Dana som lärt mig så mycket!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0