En ny dag i Emils liv

Regn och rusk väder idag, en vilodag för både mig och hundarna innan Jossans tävling i helgen. Dock en lång promenad med snälla Maria och hennes Bc Nemo. Jossan och Nemo fick gå en halvtimmes promenad ner till sjön med oss för lite plask i vattnet och full fart och bus på vägen hem. Under tiden låg lilla Emil i bakluckan och vilade. Helt coollugn. Han sov när vi kom tillbaka. Sen fick Emil träffa Nemo och gå en liten promenad också.
Nu ligger Jossan i sängen och sover och Emil ligger på rygg o soffan bredvid mig.


Mer bilder kommer efter helgen!
Kram på er alla!

Vilken dag ,

Klockan 8 imorse for jag och hundarna iväg till jobbet för att hämta ett arbetsgivarintyg som vi senare skulle lämna in till knivsta bostäder när jag skulle skriva på ett kontrakt där, O ja jag har fått en lägenhet i knivsta! Jippie!!! Nära att gå ner till klubben och träna och bara ta de lungt. Bra med massor med miljöträning för lilla Emil. Sen bar det iväg till knivsta Bk för mys med hundarna på planen, vi satt och solade och gosade mitt på planen. Sen kom Tessan och det blv lite egilityträning för Lara och Jossan inför helgen. Sen fick Emil busa lite med Dee och Ellie-May (Tessans hundar) Trötta av värmen satte vi oss i en ännu varmare bil, som tur var blev det snabbt svalt. In till knivsta och skrev på lite papper och vips så var lägenheten in. Inflyttning i Juli!
Sen for vi till Uppsala och träffade uppfödare Ann med kullbrorsan som fortfarande inte åkt till sin nya ägare.
gud så grabbarna kaxa och spände upp sig mot varandra, dom har humör killarna. Sen stannade jag en snabbis och handlade lite mat medan hundarna toksov i bilen. Emil är så himla duktig, ligger med Jossan i hela bakluckan och bara sover. Inte ett bitmärke någonstans än så länge. Sen plockade vi upp mamma från jobet och for hemåt. Stannade till en liten stun hos farmor och farfar, där var Ronja Flatcoated, Douglas Eng Spr. Spaniel samt Mysa Labbe på 5 mån. Ännu mer socialträning för lilla Emil som sköter sig fint. Inte lika framfusig och kaxig som mot brorsan Einar.  Nu när vi kom hem han vovvarna bara dricka snabbt innan de slocknade helt utpumpade på golvet.

Varma soliga hälsningar till er alla!


WindAnn's Emil har kommit

NU har han kommit, äntligen. I söndags bar det iväg till Ann för att hämta lilla ullbollen. Hur go som helst. Bilresan hem gick kanon, Emil och jag var lite oense om när hans fördigblandade mat skulle ätas bara (matglad som han är). Han tyckte att vi kunde väl ta den i bilen, man blir ju hungrig av att åka bil i 40 min, men han fick gott vänta tills vi kom hem. Väl hemma kom han till ro snabbt, ett litet busryck med Jossan på baksidan sen somnade han mitt på golvet inne, skön kille. Nu har han bott hos mig i 3 dagar och sovit hela nätter, från tio på kvällen till fem, halv sex på morgonen. Vi har även hunnit med en vända ner till sjön och badat (vilket ni ser på bilderna) Emil fick ett busryck och sprang rakt ner i vattnet och sjönk men simmade glatt in igen. Lite läskigt med vatten i öronen bara sa han. Sen har vi även vart till klubben för socialträning. Han skötte sig galant. Gick på mina fötter hela tiden med eller utan koppel, stannade jag så la han sig bara ner och vilade. Vi träffade även en liten foxterriervalp (rätta mig om jag har fel)  på 13 veckor. Emil ställde sig bakom mig först men när jag satte mig ner och stöttade honom så kom han snart på att hon var ju faktiskt väldigt snäll. Full fart och bus men han lyssnade bra när man ropade på honom =) , belöning med matkulor fick han såklart.

Oj vad mycket vi har gjort och hunnit med, alla människor han träffat, nya dofter och spännande saker han fått upptäcka. Allt går inte att skriva ner men det kommer mer inlägg om lilla Emil.

Här kommer en 8 veckorsrapport:

Vikt: ca 5kg
Höjd: ---





Här kommer även lite badbilder:


Emil:                        


Jossan:



Emil:


Nu börjar allt ordna upp sig igen..

I fredags hade vi begravning för pappa, hemskt tråkigt och jobbigt. Men en del av sorgarbetet. har fortfarande så svårt att fatta det som hänt. Skriver i bloggen om det för att kanske kunna läsa mig till det.. Ibland känns det som om han fortfarande är på semester och snart kommer hem och sen kommer man på det, det var ju min pappa som dog, min pappa som hade begravning och då kommer tårarna igen.

Men det är så otroligt skönt att ha hundarna, sån tröst och närhet som de ger kan ingen annan ge. Dom är verkligen mitt allt.

Sen åkte Sverige ut ur Hockey Vm, i kvarten mot Tjeckien.. Ännu en besvikelse, de hade nog inte räckt till guld men ett silver hade de varit värda tycker jag. Nu håller jag tummarna för att Ryssland vinner mot Finland ikväll och att Ryssland utklassar Tjeckien i finalen.


Mitt i allt kaos och oreda så finns det ändå en glimt av ljus, i morgon kommer han. Windanns Bästaste Söstaste Goaste och mysigaste Emil. Empe-Pempe som dom kallar han ;) .



Han kommer att bli min nya tävlingshund, vår karriär kommer börja i lydnaden/brukset för att sedan så smått övergå i agility och freestyle. Hela tiden kommer vallningen finnas med i bakgrunden då jag o Jossan (Jossan vill helst inte) har stora planer på att skaffa får =0)


Jossan fortsätter som agilityhund och vi har flera starter inplanerade i sommar, vi är på jakt efter ytterligare 2 hoppinnar och 3 agilitypinnar.

29/5 olandstrakten Bk agilityklass 1 + hoppklass 1
5/6 häverödals Bk agilityklass 1 + hoppklass 1
8/6 knivsta Bk (inoff) agilityklass 1 + hoppklass 1
18/7-20/7 fagersta kk agilityklass 1 x 3 + hoppklass 1 x3
1/8 skutskärs Bk agilityklass 1x2
15/8 ystad Bk agilityklass 1 + hoppklass 1

Sen får vi se hur höstens tävlingar blir.



Farväl älskade pappa


ojojoj..

För alla er som inte fått reda på det ännu så gick min pappa bort helt oväntat i torsdags.. På sin semester i Kina. Har inte fattat det än då hans kropp är kvar där.

Har haft en trevlig helg trots allt, varit hemma hos Ann och gosat med valpar och grillat och pratat. Lite agilityträning hann vi också med. Sen bar det av hem till Bettan för att vara fårvakt. Trevligt men Jossan tyckte det var roligast att ligga o titta på de små söta lammen. Hon njöt verkligen. En puss på munnen fick de också. Söt Jossan. På söndagen packade vi väskorna och for iväg mot Västerås, en trött och mestadels tankspridd matte och en halvdöd hund. Men men det fick gå som de ville. Hade inga större förhoppningar. Snälla Tessan och hennes Kelpie Lara hängde med. Jossan förvånade mig genom att gå felfritt genom första loppet och plocka en pinne. Vi kom 4 av 60 ekipage. Andra loppet blev kaos och en disk. Men hem åkte en för stunden glad matte och en ännu tröttare hund.


Vilken intensiv helg.. Men för att förtränga allt annat är det bara att hålla igång.

RSS 2.0