Från min vän Matilda, värt att läsa och fundera på;

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör.. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle.. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.

Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.

Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.



Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.



Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.




Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.

Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.

Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut..

Inställningen är, trots allt, allt.




Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.




Nu har du två valmöjligheter:

1. Radera detta

2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.



Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.

Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....

Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.

.....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

.... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil..

... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig

... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.

... och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.

Världens goaste valp




LISTA PÅ FÖRSTÖRDA SAKER UNDER VALPTID:

INGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Åter mörkt på himmlen

Jossans spårträning går vidare, hon har nu fårr gått tre skogsspår och klarat alla galant, olika väderlag samt hård vind en dag. Sötaste Jossan hon blir alldelless till sig när hon vet att hon ska få gå ett spår. Går jag ut utan henne med spårläggs sakerna, typ leksak/godis och gummistövlarna så gnäller hon i ett under liggtiden och sen spårar hon från trappan till spårstarten samt hela spåret.. Måste nog lära henne att det är ok att vänta :P , vi över vidare på fria följet samt apporteringen.. slalomingångar, kontaktfältsträning smat PASSIVITETSträning i närheten av agilityplanen, hehe. Min lilla gullegris Jossan. Hon fick bo hos mamma i en och en halv dag och hon varken åt eller gjorde nått. Lös i magen var hon med. hon satt typ bara och väntade på mig. =) Lite gulligt men jobbigt för henne själv. Bettan får nog bli hundvakt om det blir någon hundfri semester i framtiden, vilket inte är så troligt då jag saknar Jossan lika mkt jag när jag är utan henne.

Dagen i dag är lite jobbig, saknaden efter Pixel är stor, måste verkligen banka in i mitt huvud att han har det bättre bland fåren nere i skåne. Fast visst skulle de vara fantastiskt om drömprinsen dök upp och hade massa får där han bodde och en fet lön så jag bara kunde ta hem Pixel och valla med honom hela dagarna =) hihi. Jossan skulle förstås också få flytta med :D



regn och rusk,,

Var på knivsta bk igår för lite träning =) trotts att regnet öste ner och allt blev lerigt och smutsigt så gick det så himla bra. Jossan fick träna på fotgående samt halter, platsliggning och fjärrdirigering. Sen gick vi in och fikade tillsammans med Theresé och hennes hundungdomsgäng. Sen var det dags för lite kontaktfältsträning samt slalom ingångar på agilityplanen. Jossan verkar äntligen inse att det lönar sig att stanna längst ner på alla balanshinder. =) Skamden som ger sig!

Idag efter jobbet la jag ett skogsspår till Jossan. Omedvetet gick jag mot spårstarten i 90grader och sötaste Jossan tar upp spåret själv :D Gick lungt och sansat resten av spåret och klarade svängen. Snacka om att  jag blev förvånad, hon jobbade stenhårt. Sen tog vi en powernapp för att sedan käka lite middag. Ska strax iväg och träna spinning nu men jag var så glad över hennes spår att jag ville skriva av mej.

Berg o dalbana,,

Känns så sjukt konstigt, vissa dagar känner man sig pigg och glad medan dagen efter kan vara ett rent helvete.. Hoppas att det bara är höstmörkret som ställer till det och att man blir lite piggare och gladare när det blir lite kallare och när det är ljus vit snö på marken istället föör lera och slask.

Jossan är så go =0) finns alltid där men en goskram eller miljoner pussar (om hon får välja) , ligger gärna bredvid mej i soffan dom dåliga dagarna och ställer upp till 150% när man vill träna. Söt.

Vi har kämpat på med spårningen men nu äntligen har hon gått två klockrena godisspår (utan godis, då skatj*klarna ätit upp alla korvbitar innan spårstart) på gräsmattan. Nu ska vi snart avancera och lägga ett lite i skogsmark. =) Spännande. Ikväll ska vi iväg till knivsta för att trän alite lydnad bland andra då det är onsdagsträning.. Pixel har det bra nere på Kelliegårdens kennel där han tränas upp till vallhund. Går tydligen bra. Fast jag visste ju redan att han var en stjärna på att valla. =) Här kommer lite bilder på Jossan och Pixel, mina ögonstenar och glädjespridare.








Jossan spårar :D

La ett korv spår till min lilla ängel idag, hon spårade för en gångsskull :D kanske har hon äntligen fått pengen att ramla ner.Vi tränar vidare. Jossan trivs som fisken i vattnet nu när hon är ensam hund i huset men Pixel; saknaden är enormt stor! Idag var det riktigt jobbigt att vakna upp utan dig. Men jag vet att du får det bättre bland fåren :)


Världens bästaste Pixel

Var på avslutning för föreberedande vallkursen idag hos Ingela Uhlås. Pixel har man typ fått övertala tidigare om att man måste vara snäll mot fåren och inte bita dom i rumpan. MEN IDAG, OJOJOJ, mäkta förvånad och oerhört stolt över min lilla prins. Han gick lös bland ca 10-15 lamm/får inne i en stor fålla och gick kanon både åt höger och vänster. Vilken liten stjärna, hoppas att han och hans uppfödare kommer bra överens och att han visar upp sin talang även där nere nästa vecka. Hade jag haft möjlighet, tid och pengar hade Pixel fått stanna och jag köpt mej en flock får men tråkigt nog har jag inte den möjligheten just nu i mitt liv men jag vet att det finns så många därute som kan ge Pixel ett kanon liv. Han är världens goaste hund inne och ute e han lite fläng då han inte har annat än vallning i skallen och finns inga får i näheten så slår det lite slint på min prins. :)



snöregn..

Tvättat och städat lägenheten idag, tråkigt men välbehövt :P, sen blev det soffläge med film, hade hyrt Änglar och Demoner. Den var bra (boken är ju alltid bäst) men filmen var klart sevärd. Jossan och Pixel har fått roa sig med Nina Ottoson spel idag för att träna upp hjärnorna lite :P sedan fick de varsit märgben att smaska på. Mumsigt. Nu är det snart hockey på tv så jag sak kila vidare och kolla på tv igen. En riktigt lat dag men vädret är ju inte det bästa snöregn, usch men i morse hade vi faktiskt lite snö på marken. Kul tyckte Pixel och Jossan som lekte vilt medan jag planterade ut min ros som stått i en kruka på uteplatsen tills nu :P


Äntligen kväll.. hoppas morgondagen blir en bättre dag :)

Datum för Pixels resa till sin kennel är satt. Blir nu till helgen, min lilla ängel Tessan var så snäll som sa att hon vill hänga med som ressällskap. Alltid (nästan) goa Pixel är ju för rolig, idag har han skött sig galant, ni som känner honom vet att han kan vara lite bänglig ibland (ofta :P) .

När man tänker på honom blir man oftast ganska glad, han försöker kommunicera med oss människor så det nästan är läskigt ibland. Han pratar genom att sitta framför en och små gny eller yla, tittar men inte på honom så använder han tassen till hjälp och puffar till en. han vill gärna att man håller honom i tassen när han ligger bredvid en i sängen eller så vill han ligga ovanpå en utsträckt arm som man sedan ska sluta runt hans hals, då suckar han och somnar. Om han vill gå ut så kommer han och lägger tassen på ens kind om man sover sedan går han till dörren och sitter vackert och ser allmännt söt och rolig ut.

Tränar man klicker så är han otroligt lätt shejpad, man kan klicka in minsta lilla huvudrörelse och han förstår. =) skoj.


Pixel du kommer föralltid att finnas i mitt hjärta och jag hoppas att du kommer få komma till en gård full av djur att valla.



ensam ikväll igen.. Men GOS JOSSAN STÄLLER ALLTID UPP ATT KRAMAS :)

bränt 4000:- på veterinärvård + Danas medicin idag..Känns ju lite men vad gör man inte för sina hjärtestenar. Vill ju se min Dana pigg och glad igen. Fast de går ju ingen större nöd på henne när hon bor hos mamma o pappa och blir bortskämd ;)

Var på klubben en snabbis och tränade med Jossan idag, hon verkar äntligen förstå att man ska stanna i slutet på kontakthindrena :D, så idag la vi till Ahindret och gungan med trampalocket. Gungan älskar hon så där testade hon att köra sitt egna race och springa så fort man kan och hoppa rakt fram innan gungan hinner börja vippa ner. Men när belöningen inte kom så stannade hon faktiskt och tänkte till. Och nästa gång så gick det. Gull Jossan :D ska nog bli en agilityhund enligt reglerna av dig med.

Väl hemma blev det en stund i soffan med vila.. Förstår inte men jag e såå sjukt trött hela tiden. Köpte Berrocca (Ni vet den där reklamen Stay sharp and alert, eller hur det stavas :P) Är iaf nån brustablett med massa vitaminer o sånt i. Ska tydligen vara bra. Vet ju om att jag har Bvit brist.. men jag e lite slarvig med dom tabletterna :P Fy på mej.

Middag med mamma o pappa sedan var jag ute med hundarna och sprang 2,5 km. Så nu ligger dom lugnt. Själv ska ja snart sätta mig ner och kolla på halv åtta hos mej :D , lite roligt. Sen ska ja tigga massage av mammsen då jag har så himla ont i nacken och ryggen,, spänner mig en aning för mycket just nu då det är väldigt jobbigt denna vecka med vissa saker... Tur att mina kära vänner finns.


En bild på min Dana, hon har hittat en leksak på uppletande, kan man se gladare ut =)



Tisdag...

Fick godkännt på mitt agilitytävlingsledarprov, det teoretiska, nu väntar bara det praktiska som jag ska ha nästa år. Spännande.

Idag ska jag och hundarna åka iväg till Knivsta och träna lite sen ska vi vidare till Mälardalens smådjursklinik för diverse saker, Dana ska vaccineras samt ta lite blodprover så vi kommer lite längre ang hennes allergi. Jossan ska ta vaccintaion mot kennelhostan och sen ska ja fara hemmåt igen...


Livet knallar på i sin egen takt.. Inte på topp för tillfället direkt men tack alla ni som ställer upp och lyssnar och kommer med goda råd. GULD VÄRT!


Kram från mej o vovvarna

RSS 2.0